Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Nou programa d’ajuda de ...
 
Dimecres, 15 de febrer de 2017

Nou programa d’ajuda de successions i donacions 2017

Permet la tramitació telemàtica mitjançant l’adjunció de document


S'ha publicat el programa d'ajuda per al 2017 que permet fer l’autoliquidació  de successions i donacions tant presencialment com per via telemàtica. El programa comprèn els models 650 (successions), 651(donacions), 652 (assegurances de vida) i 653 (consolidació de domini). 

Com a novetat, el programa permet tramitar telemàticament, a més de les operacions que disposen de la fitxa notarial corresponent, també altre tipus d’operacions, perquè incorpora la possibilitat d'adjuntar còpia del document notarial, judicial, administratiu o privat pel qual es formalitza la donació (PDF, màxim 3 Mb), opció que ja incorporava el programa d'ajuda de transmissions.  

Aquesta novetat és especialment rellevant en el cas d’assegurances  sobre la vida, que fins ara només es podia tramitar presencialment. 

S’ha publicat, així mateix, una nova versió del programa d’ajuda de successions i donacions corresponent a l’exercici 2016, que permet també l’adjunció de documents i, per tant, fer la tramitació telemàtica. 

Per a més informació sobre la tramitació telemàtica d’aquest models podeu consultar:

-  Guia de presentació telemàtica dels models 660-650, 651, 652  i 653

Més informació